Vandaag 62 nieuwe besmettingen volgens het RIVM

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid weer aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 6 maart.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland meldt het RIVM vandaag 66.794 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 435 minder dan gisteren. Een kleine daling dus. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 53.501 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren 4 mensen overleden aan het virus. Dat zijn er 5 minder dan een dag ervoor.

Op Goeree-Overflakkee zijn er sinds gisteren 62 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er gelukkig weer 93 minder dan gisteren. Toen werden er in 24 uur tijd 155 besmettingen vastgesteld. Het wekeklijks gemiddelde staat voor vandaag op 106 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1368 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 10 meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 157 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er net zoveel als gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1211 mensen. Dat zijn er 10 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen