Piets weerbericht: er komt een hoop zon aan!

Foto: Afbeelding van Larisa Koshkina via Pixabay

We beginnen met een verkeerswaarschuwing. Vanmorgen is er plaatselijk enige gladheid door nachtvorst. Daarbij moet je ook tijd inruimen voor het krabben van de autoruiten.

Door Piet Paulusma

Het is vandaag opnieuw vrij zonnig. Daar hoort een temperatuur bij van zo’n 8 tot 12 graden. Er waait een matige oostenwind door het land, in het Waddengebied kan die af en toe vrij krachtig zijn. In de nacht is het vrij helder met lichte vorst. De temperaturen lopen dan van -1 tot -3 graden en grondvorst van -2 tot -7 graden. In het Wadden- en de kustgebieden wordt het zo’n -1 tot +2 graden met grondvorst van -1 tot -3 graden. Ook hoort daar een verkeerswaarschuwing bij. Het kan namelijk plaatselijk erg glad worden door die nachtvorst.

Weekend

Op zaterdag wordt het vrij zonnig weer met overdag 6 tot 9 graden en een matige tot af en toe vrij krachtige wind uit het oosten tot noordoosten. In de nacht  komt er opnieuw lichte vorst voor van -1 tot -3 graden. Er waait dan ook een koude en matige tot vrij krachtige wind uit het oosten tot noordoosten. Op veel plaatsen meten we matige grondvorst van -5 of -7 graden. En ook hier geldt de verkeerswaarschuwing voor plaatselijke gladheid.

Zondag wordt aardig zonnig. In het noorden is dan wel meer bewolking. Het wordt ongeveer 6 tot 8 graden met een matige tot af en toe vrij krachtige en koude wind uit het noorden tot noordoosten. In de nacht is het dan 0 tot -3 graden. In de kustgebieden en bij de Wadden is dat rond de +2 of +3 graden.

Maandag tot en met woensdag

Maandag is er opnieuw veel zon met overdag 7 of 8 graden en een koude wind uit het noorden tot noordoosten. In de nacht liggen de temperaturen rond het vriespunt. Op de meeste plaatsen is er lichte vorst van -1 of -2 graden. Op dinsdag is de zon er nog steeds vrijwel volop bij. Overdag wordt het dan zo’n 7 tot 10 graden. Wel waait er een sterke en flink koude oostenwind, deze is matig tot vrij krachtig. Woensdag is de zon nog steeds vrijwel volop aanwezig met overdag 8 of 9 graden. Ook dan waait er een koude meest oostenwind, deze is matig tot vrij krachtig. In de nachten is er lichte vorst van -2 of -3 graden en grondvorst van -2 tot -7 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen