Negende Tulpentocht vindt plaats op Paaszaterdag

Foto: Sam Fish

De organisatie van de Tulpentocht ontving onlangs het goede nieuws dat de negende editie van de Tulpentocht mag worden georganiseerd. Deze staat gepland voor Paaszaterdag!

Paaszaterdag is op zaterdag 16 april van dit jaar. De Tulpentocht wordt dit jaar niet gemaakt zoals we al acht edities gewend zijn. De organisatie laat weten dat het om een ‘light’ versie gaat. Na het grote succes van 2019 met ruim 2000 deelnemers zal dat even wennen zijn.

Tulpentocht Light

Deze editie wordt dus anders dan voorgaande jaren. Er is gekozen voor twee startlocaties om de deelnemers te verspreiden. De routes van de 25 en 17,5 kilometer starten van 8.00 en 9.00 uur vanaf AV Flakkee in Middelharnis. Stempelposten worden buiten ingericht bij manege Oostmoeder en Modelvliegclub SDGO.

Deelnemers van de 10 kilometer wandelen en 27 kilometer fietsen starten bij de Staver. Wandelaars starten om 9.00 uur en lopen via de Bloembollenbedrijven weer terug naar de Staver. Fietsers starten vanaf 13.00 uur en stempelen bij camping de Grevelingen en het Streekmuseum.

Doorstroomevenement

De Tulpentocht wordt dit jaar gezien als doorstroomevenement. En dat betekent een aantal belangrijke dingen. Zo vervallen het busvervoer, de tulpenverkoop, de muzikale ondersteuning en de 40 kilometer route. Ook het aantal deelnemers is per afstand bepaald op maximaal 250. Zodra de inschrijving start is het dus belangrijk om niet te lang te wachten. Hoe en wanneer je kunt inschrijven wordt later bekend gemaakt via de sociale kanalen van de Tulpentocht.

Meedoen kan voor 5 euro per persoon, dit is inclusief een medaille en wat lekkers voor onderweg. De rest van de opbrengst gaat naar het goede doel dat dit jaar is gekozen: Stichting Ambulancewens. “Het is een doel dat ieder van ons een warm hart toedraagt,” laat de organisatie weten.

Ondanks de aanpassingen voor deze editie, hoopt de organisatie dat de deelnemers weer gaan genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen