Woensdag aflevering ‘Steenrijk, Straatarm’ op tv!

Foto: Sam Fish

Eind januari werd de auto van het SBS6-programma ‘Steenrijk, Straatarm’ gespot in Sommelsdijk. En nu is het dan eindelijk zover, we kunnen gaan kijken!

Door Sam Fish 

Op woensdag 23 februari wordt de uitzending uitgezonden, dit start om 20.30 uur op SBS6. In dit programma ruilen twee families een week lang van huis. En dat zijn niet zomaar twee families, maar twee families met een volledig tegengesteld welstandsniveau. Ze ruilen een week van huis, budget en dagelijks leven. Dé manier om erachter te komen of geld echt gelukkig maakt.

Die wissel kan over de hele wereld gebeuren, als de gezinnen maar Nederlanders zijn.

Sommelsdijk en Amsterdam 

SBS6 geeft de volgende informatie over de uitzending van komende woensdag:

Carlos en Minke doen in 2007 mee aan het tv-programma Het Blok en winnen de hoofdprijs van €100.000,-. Met dit startkapitaal kopen ze een ander huis om op te knappen en daarna te verkopen. Ze halen dit trucje nog een paar keer uit en zo bouwen ze een ruim vermogen op. Met hun twee dochters genieten ze van het goede leven in Amsterdam. Het gezin heeft één grote passie; reizen en dat doen ze dan ook vaak. Een vakantie voor de familie Dijkstra zit er helaas niet in. Wil en Brigitte wonen in Sommelsdijk met hun twee jongste dochters. Het stel werkte keihard tot veertien jaar geleden het noodlot toeslaat. Wil krijgt een ongeluk en is drie jaar lang aan bed gekluisterd. Als gevolg van het ongeluk valt zijn inkomen weg en raken ze steeds dieper in de schulden. Ze moeten noodgedwongen hun huis verkopen en raken afhankelijk van de Voedselbank. Hoe zal de familie Dijkstra het luxe leven ervaren in Amsterdam en zal de familie Van Ree kunnen aarden in een huis vol dieren in Sommelsdijk?

Nieuwe gezinnen gezocht 

Het productieteam is inmiddels ook al op zoek naar nieuwe gezinnen voor het programma. “Voor een nieuw seizoen van ‘Steenrijk, Straatarm’ zijn we op zoek naar enthousiaste gezinnen mét kinderen die open staan voor een bijzondere ervaring,” luidt de oproep. In het programma ruilen twee gezinnen van situatie. Het ene gezin is vermogend, de ander heeft slechts een klein budget per week. Ze ruilen van huis, leven én budget. “Het programma heeft een positieve insteek en deelname zorgt voor een onvergetelijke ervaring.”

Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft in een onvergetelijke ruil? Meld jezelf of die persoon dan aan via de website van SBS6. Heb je het programma nog nooit gezien? Kijk dan de video hieronder voor een kleine impressie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen