Dit is de Bestseller Top 60 van week 6 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 6 in 2022.

Het populaire prentenboek van het jaar blijft deze week op de eerste plek staan. Het gaat om de mini-editie van ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp. Dat prentenboek wordt vergezeld door een ander boek vol prachtige tekeningen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ staat deze week weer op de tweede plek in de lijst. Het boek van Charlie Mackesy blijft daarmee immens populair.

De top 3 van de lijst wordt deze week afgesloten door Marieke Lucas Rijneveld met haar boek ‘Komijnsplitsers’. Vorige week stond dit boek nog op de zestiende plek in de lijst, die is dus aardig geklommen. Een ander boek dat deze week goed is gestegen is ‘Het verraad van Anne Frank’. Het boek van Rosemary Sullivan stond vorige week nog op plek 49.

Tot slot zijn er ook nog drie nieuwkomers de top 10 binnengekomen deze week.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (1) Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer – Maar eerst ving ik een monster (mini-editie)
  2. (3) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  3. (16) Marieke Lucas Rijneveld – Komijnsplitsers
  4. (-) Aleid Truijens – Leven in de verbeelding
  5. (-) Femke van der Laan – Aan de randen van de dag
  6. (5) Eva Jinek – Droom groot
  7. (9) Dai Carter – Nu of nooit
  8. (-) Joris Luyendijk – De zeven vinkjes
  9. (49) Rosemary Sullivan – Het verraad van Anne Frank
  10. (6) Lale Güle – Ik ga leven

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen