Dit is de Bestseller Top 60 van week 5 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 5 in 2022.

Er staan deze week maar liefst vier nieuwe binnenkomers in de top 10 van de Bestseller 60. En om verwarring te voorkomen beginnen we met de nummer één en de nummer 7 van de lijst. Die lijken hetzelfde, dat is echter niet het geval. De lijst wordt deze week aangevoerd door een mini-editie van het originele boek. En het échte originele boek, het prentenboek van het jaar, staat op plaats 7 deze week. Het gaat om het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Die staat dus twee keer in de lijst, maar toch ook weer niet helemaal.

En een nieuwe nummer twee ook deze week. Dat is het nieuwste deel in de langlopende reeks Baantjes-boeken. ‘De Cock en moord op stand’ is het negentigste deel van de serie en doet het erg goed bij de boekhandels. Het is deze week op de tweede plek te vinden in de lijst van bestverkochte boeken.

De top 3 wordt voltooid door het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charles Mackesy. Dat boek staat deze week voor de honderdste week achtereen in de bestsellerlijst.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer – Maar eerst ving ik een monster (mini-editie)
  2. (-) Peter Römer – Baantjer: De Cock en moord op stand
  3. (2) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  4. (-) Ties Joosten – De blauwe fabel
  5. (1) Eva Jinek – Droom groot
  6. (9) Lale Güle – Ik ga leven
  7. (14) Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer – Maar eerst ving ik een monster
  8. (-) George Boellaard – Bloedgabbers
  9. (6) Dai Carter – Nu of nooit
  10. (3) Han van Bree – Het aanzien van 2021

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen