Laat je droppen in de wereld van Rooie Klaas!

Foto: Sam Fish

Rooie Klaas is misschien wel de bekendste piraat die hier op het eiland is aangemeerd. En jij kunt op 19 februari voor één avond zijn wereld in stappen tijdens de dropping van De Ronde Tafel 118.

Door Sam Fish

Misschien is het fenomeen ‘dropping’ niet bij iedereen even bekend. Bij een dropping wordt je geblinddoekt en in een geblindeerde auto naar een voor jou onbekende locatie gebracht. Daar wordt je afgezet en is het aan jou om de weg terug te vinden. Spannend, maar ook super leuk! Zeker deze editie van de Ronde Tafel 118. Speciaal voor deze dropping hebben de mannen de handen ineen geslagen met het Streekmuseum. Samen zorgen zij ervoor dat je tijdens het evenement echt even in de wereld van Rooie Klaas bent.

Veilig voor iedereen

De dropping vindt plaats op zaterdag 19 februari en is volledig volgens de coronaregels. “We gaan er van uit dat mensen zich aanmelden met een groepje binnen hun bubbel,” zegt Frank de Hek van de Ronde Tafel. “Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf. Maar we vragen de deelnemers wel om een mondkapje te dragen in de auto. Dan is het voor iedereen veiliger.”

Twee verschillende categorieën

Er zijn voor het evenement twee categorieën. Zo kun je meedoen aan de dropping met een starttijd tussen 16.00 en 18.00 uur. De route die je dan loopt is ongeveer 5 kilometer, deelname is dan ook 5 euro per persoon. “Met deze categorie maken we de dropping geschikt voor vrijwel alle leeftijden. Want met een eerdere starttijd kunnen de kinderen ook op tijd naar bed. En het is prettig om nog in de schemering te kunnen lopen als je niet zo van het donker bent.”

De tweede categorie start tussen 20.00 uur en 23.00 uur. Dit is een route van ongeveer 10 kilometer en kost 10 euro per deelnemer. “Voor beide groepen geldt dat goed schoeisel erg belangrijk is. Er zitten stukken tussen dat je van de weg af gaat, dus trek ook niet je beste kleding aan,” benadrukt Frank. Aanmelden gaat per groepje van vijf deelnemers, dus je hebt nog even de tijd om je team compleet te krijgen.

Piraten meer dan welkom

De dropping is dus volledig in het thema van Rooie Klaas en de organisatie hoopt dan ook zo veel mogelijk piraten te zien. “Verkleden als piraat wordt aangemoedigd en het zingen van piratenliedjes ook,” zegt hij lachend. “Het moet natuurlijk wel een feestje worden.”

Voor vertrek krijgt elke groep de belangrijke benodigdheden. Denk aan een historische kaart van Middelharnis en Sommelsdijk en een kompas. “Als je een zaklamp wilt gebruiken, dan moet je daar zelf voor zorgen. Dat is wel gewoon toegestaan. En ook als je onderweg iets wilt drinken, dan moet je dat zelf meebrengen. Na afloop staat er wel voor iedereen wat lekkers klaar.”

Niet alleen leuk, ook goed!

En zo’n dropping is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Maar het is meer dan dat. Het is ook nog eens hartstikke goed. En dan doelen we niet op de 5 of 10 kilometer die je gaat lopen. De opbrengst van de dropping gaat namelijk naar het goede doel!

De mannen van de Ronde Tafel kiezen elk jaar een jaardoel waar ze zich voor inzetten. “Dat doen we dit jaar voor een nieuw fantastisch doel, namelijk het Surfproject. Zij geven op diverse plekken langs de Nederlandse kust, surfles aan kinderen met Down, autisme of ADHD. Iedereen is zichzelf en geniet van elkaar en de golven. Dat heeft een positieve invloed op de levenskwaliteit van de kinderen. En daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

Aanmelden

Zie jij het wel zitten om de schat van Rooie Klaas te zoeken tijdens de dropping? Meld je dan aan via de website van de Ronde Tafel. Dit kan vanaf dinsdag 18 januari tot uiterlijk donderdag 17 februari. Wacht echter niet te lang, want vol is vol. Er kan elk kwartier een groepje vertrekken, dus er kunnen slechts een beperkt aantal groepen meedoen.

De Ronde Tafel 118

De Ronde Tafel 118 bestaat al sinds 1972 op Goeree-Overflakkee. Alle leden wonen of werken dan ook op het eiland. Eens in de twee weken komen zij bij elkaar voor gezelligheid en discussies. Daarnaast organiseren zij meerdere keren per jaar diverse acties om geld op te halen voor een goed doel. Ook zijn er meerdere evenementen om de onderlinge vriendschap te versterken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen