We leven weer in een klein wereldje vanmorgen

Foto: Sam Fish

In de westelijke helft van het land komt dinsdagochtend (dichte) mist voor. Er geldt zelfs een code geel voor Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en het westelijk waddengebied.

Het KNMI laat weten dat daar plaatselijke dichte mist is met soms minder dan 200 meter zicht. Dat zorgt ervoor dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden.

Volgens Weer.nl is vooral in Utrecht de mist dicht. Op het officiële weerstation Cabauw is het zicht slechts 75 meter, in de omgeving van Hilversum was het zicht rond de 50 meter. In de ochtend kan de mist zich nog naar het oosten uitbreiden. In de middag wordt het zicht beter, maar het kan tot diep in de middag duren voordat de mist overal is verdwenen.

Gladde wegen 

Weer.nl waarschuwt ook voor gladde wegen. In de Randstad komt in de ochtend regionaal gladheid voor door rijpvorming. Vooral op bruggen kan het zeer glad zijn. Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag ontstaat in het zuiden weer dichte mist, maar gladheid wordt dan niet verwacht.

Voorspelling van Piet Paulusma 

Ook onze weerman Piet Paulusma kijkt naar het weerbeeld. Voor vandaag heeft hij het ook vooral over heel veel mist. Maar hij kijkt ook wat verder naar voren. Zo is er volgens hem op woensdag nog steeds kans op (dichte) mist. Dat is vooral landinwaarts het geval. Verder is er veel bewolking en mogelijk wat regen met zo’n 4 tot 7 graden. Er waait dan ook een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot noordwesten. ’s Avonds en ’s nachts is er kans op buien met mogelijk een winters karakter. Denk daarbij aan hagel en natte sneeuw. De temperatuur zakt dan richting de 1 à 2 graden. Houd rekening met mogelijk grondvorst en gladheid.

Op donderdag vallen er ook een aantal (winterse) buien, maar we zien ook regelmatig een zonnetje. Het wordt dan tussen de 4 en 7 graden. Ook dan waait er nog een matige tot krachtige of harde wind uit het noorden tot noordwesten. ’s Avonds en ’s nachts zakken de temperaturen tot rond het vriespunt. Er is dan ook weer kans op een winterse bui en gladheid.

Op vrijdag gaat het regenen en valt er in het oosten van het land mogelijk wat natte sneeuw. Overdag wordt het zo’n 5 tot 7 graden. Zaterdag en zondag is het overwegend droog, maar wel bewolkt. Het wordt dan zo’n 7 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen