Blauwe luchten verwacht op Blue Monday

Foto: Afbeelding van Simon via Pixabay

Maandag is het Blue Monday. Deze dag wordt beschouwd als de meest depressieve dag van het jaar. Het weerbeeld is daarentegen niet iets om depressief van de te worden. Er worden blauwe luchten verwacht!

Het is overwegend droog, de zon schijnt af en toe en het wordt vrij zacht, meldt Weeronline. Het grauwe en mistige weer van de afgelopen periode is daarmee even verdwenen. Een matige, in het noorden soms vrij krachtige, noordwestelijke wind zorgt ervoor dat er geen mist kan ontstaan.

“De blauwe lucht en het zonlicht kunnen ons humeur morgen dus wat verbeteren. Ook hoeven we niet te blauwbekken, want het is vrij zacht met zo’n 9 graden. Handschoenen en mutsen zijn op Blue Monday dus zeker niet nodig. Maandagavond is waar het opklaart ook nog eens een mooie volle maan te zien,” zegt Jaco van Wezel. Hij is meteoroloog bij Weeronline.

Blue Monday

De afgelopen jaren scheen meestal de zon op de derde maandag van januari. De laatste keer met deprimerend weer op Blue Monday was in 2018. Toen viel er flink wat regen.

Maar deze derde maandag van het jaar is niet alleen deprimerend. Het is juist een manier om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid. Het geeft een opening voor mensen om te praten over hoe ze zich voelen. Het taboe wordt op die manier langzaam doorbroken. Heb jij last van depressieve gevoelens? Praat er dan over. Dat kan met een bekende, maar ook met een onbekende via een hulplijn. Jaren geleden is daar 113.nl voor in het leven geroepen. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 0800-0113.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen