Piets weerbericht: stormbuien, windstoten en hagel!

Foto: Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay

We beginnen maar weer met een verkeerswaarschuwing. Vanmorgen komen er in de kustgebieden en in het Waddengebied windstoten voor. Die kunnen oplopen tot zware windstoten.

Door Piet Paulusma 

Vanmiddag zijn er ook nog windstoten voelbaar. Overdag is er tijdens stormbuien soms slechts matig zicht en is er ook kans op hagel. Vannacht en morgenochtend is er kans op gladheid.

Vandaag is er veel bewolking met buien en buitjes. Hier zitten soms stormbuien bij met windstoten en kans op hagel. Misschien gaan enkele buien gepaard met onweer. In het oosten is er ook kans op natte sneeuw. Later vanmorgen en vanmiddag in het noorden start de overgang naar droog weer. Elders blijft er tot in de avond de kans op buien of buitjes. Het wordt vandaag zo’n 6 tot 8 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is eerst nog krachtig of hard. Vanmiddag is die al iets minder sterk.

Vanavond vallen er eerst nog buien, daarna wordt het vrij snel droog met een snel afnemende wind. Er wacht ons een heldere en rustige nacht met temperaturen van -1 tot+1 graden. Aan de kust en in het Waddengebied wordt het zo’n 4 of 5 graden.

Donderdag

Donderdag overdag is het meest of helemaal droog weer. Alleen in het noordwesten valt later een buitje. Daar is ook de meeste bewolking te vinden. Verder is eerst nog lange tijd de zon te zien. In de middag komt er vanuit het westen meer bewolking. Overdag wordt het dan zo’n 6 of 7 graden. Er staat een matig tot vrij krachtig toenemende wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de avond gaat het vanuit het westen regenen. In de nacht wordt het 2 tot 4 graden.

Vrijdag

Vrijdag begint nat, maar vanuit het westen trekt er meer droog weer over het land heen. In het westen komt dan ook de zon er nog door. Overdag wordt het zo rond de 5 en 7 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. In de avond is er kans op gladheid en ligt de temperatuur rond de 0 of +1 graden. Later in de avond en nacht gaat het wat regen en valt er misschien eerst natte sneeuw.

Zaterdag

Op zaterdag wordt het een koude dag met 4 graden en regen. Daar zit mogelijk ook natte sneeuw bij. In de avond en nacht gaat het ook regenen met kans op natte sneeuw. Op zondag ligt de temperatuur rond de 5 tot 7 graden en krijgen we te maken met nog meer buien.

Cookieinstellingen