Ouddorpse flessenactie voor verenigingsproject

Foto: PR Jouw Marktkraam Ouddorp

Het is inmiddels een traditie geworden. Op maandag 27 december was het weer tijd voor de flessenactie in Ouddorp. En dat heeft een mooi bedrag opgeleverd!

De kinderen hebben met het inleveren van de flessen veel geld opgehaald. Maar dat was nog niet alles. Jouw Marktkraam Ouddorp heeft er nog een mooie gift bovenop gedaan. Daarmee was de totale opbrengst maar liefst € 1.148,75! Dit bedrag gaat naar de actie die gezamenlijke verenigingen van de Hersteld Hervormde gemeente van Ouddorp voeren. Dit doen zij voor het werk van de Spaanse Evangelische Zending.

Eerder deze maand werd de Kerstpostactie georganiseerd voor hetzelfde doel. Beide acties worden al tientallen jaren georganiseerd voor het goede doel.

Diaconaal project

Binnen de Commissie Verenigingswerk kiezen ze elk jaar een diaconaal project. Dit seizoen is dat de Spaans Evangelische Zending. De SEZ is een kleinschalige, interkerkelijke, reformatorische zendingsorganisatie. Zij werken al sinds 1952 in Spaanstalige landen, met name in Cuba en Spanje.

Naast het geven van onderwijs uit de Bijbel en pastorale hulp, zijn er diaconale projecten. Soms is dat noodhulp als een land is getroffen door een orkaan. Zowel gemeenteleden als buitenkerkelijken kunnen dan op de zendingsorganisatie rekenen. Momenteel zijn er verschillende voedselprojecten en worden er medicijnpakketten uitgedeeld.

Bedankt

De actie in Ouddorp werd georganiseerd door Jeugdvereniging Daniël. Hierbij waren vooral kinderen actief van de diverse clubs vanuit de Herstelde Hervormde gemeente. Het verzamelpunt was Jouw Marktkraam Ouddorp. De winkel ondersteunde de actie vanuit de Goede Doelen Kramen.

De organisatie bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen