Partij van de Arbeid wil gratis zelftesten voor minima

Foto: Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Zelftesten zijn per stuk misschien niet super duur. Maar als je er meerdere per week nodig hebt, kan dat best wel oplopen qua bedrag. Voor mensen met een klein inkomen is het dan echt niet meer betaalbaar.

Minima hebben zo dus geen toegang tot deze eenvoudige manier om besmetting en verspreiding van het virus tegen te gaan. De PvdA op Goeree-Overflakkee wil dat dit verandert. Ze hebben daarom vragen gesteld aan het College van B&W.

Gemeenten helpen

Verschillende gemeenten helpen de minima al een handje door actief zelftesten op te sturen. Dat doet de gemeente Nissewaard bijvoorbeeld. Zij willen hiermee zorgen dat deze groep inwoners niet wordt uitgesloten. Er wordt vaak bewust gekozen om de zelftesten per post te sturen en niet alleen via de Voedselbank te verspreiden.

“Wij willen dat iedereen beschikking krijgt over zelftesten,” zegt Jaap Willen Eijkenduijn. Hij is fractievoorzitter van de PvdA op Goeree-Overflakkee. “Mensen die het zelf kunnen betalen, regelen dit zelf. Maar mensen die dat niet kunnen, moeten wij vanuit de gemeente actief voorzien van zelftesten. Niet alleen via de voedselbank. Er zijn nog veel meer mensen die van een minimum inkomen rond moeten komen. En zij hebben ook recht op zelftesten, vinden wij. Samen krijgen we corona eronder.”

Cookieinstellingen