Duik de geschiedenis in van het centrum van Ouddorp

Foto: PR BIZ Ouddorp Centrum

Je kunt in Ouddorp Centrum het verleden in duiken. De plattegrondborden die eerder dit jaar zijn geplaatst zijn namelijk uitgebreid. Er is nu ook een geschiedenisbord bij geplaatst.

De borden geven je een inkijkje in het Ouddorp van vroeger. De borden zijn aangeboden door de ondernemers van BIZ Ouddorp Centrum. Op de plaats van het bord zie je de omgeving zoals die nu is. En op het bord zie je dan meteen hoe dat er vroeger uitzag.

De bordenzijn in samenwerking met Pau Heerschap tot stand gekomen. Hij heeft hiervoor zijn grote kennis en prachtige verhalen gedeeld.

In het hele centrum

De plattegrond- en geschiedenisborden zijn door het hele centrum te vinden. Ze zijn gemaakt van cortenstaal, dat ook veel terug te vinden is aan de stranden en duinen van Ouddorp. Zo wordt er dus ook meteen een verbinding gemaakt tussen de kust en het centrum. In de avond zijn de borden verlicht, overdag worden ze duurzaam opgeladen door het zonnetje.

De borden zijn ook in zekere zin een nalatenschap van Piet Bezuijen. Hij was penningmeester en gedreven bestuurslid van BIZ Ouddorp Centrum. Hij is dit najaar onverwacht overleden. Hij heeft met veel plezier en passie gewerkt aan de totstandkoming van de borden. Helaas heeft hij het eindresultaat nooit te zien gekregen. Het bestuurd van de BIZ draagt de borden op aan Piet als eerbetoon en is zeer dankbaar voor al het werk dat Piet geleverd heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen