Wensboom Diekhuusplein was ontroerende actie

Foto: Sam Fish

Zoals elk jaar staat er ook nu een prachtige grote kerstboom op het Diekhuusplein. Normaal gesproken hangen hier alleen lampjes in. Maar dit jaar hangt de boom ook vol met kerstwensen.

Door Sam Fish

Het is een actie van De Vrienden van Carmen. Zij delen gratis kerstballen uit waar je een wens in kunt stoppen. Die ballen mogen vervolgens in de boom worden gehangen. Op vrijwillige basis mogen er donaties worden gedaan. En volledig in lijn met de kerstgedachte zit het donatiebakje aardig vol.

Emotionele week

Een week lang hebben vrijwilligers van de Vrienden van Carmen bij de boom gestaan. En dat was een emotionele week. “We hebben zoveel verhalen gehoord,” vertelt Marianne Kieviet. Zij is de moeder van Carmen naar wie de stichting is vernoemd. “Mensen vertellen af en toe voor wie ze een bal in de boom hangen. De wens of het verhaal dat bij die persoon hoort. Dan moet je af en toe echt slikken.”

En die verhalen gingen alle kanten op. Van verdrietige herinneringen tot grappige anekdotes. “Het was heel mooi om hier te mogen staan deze week. En als het kan komen we volgend jaar misschien wel weer terug,” laat ze weten. “Het is sowieso leuk dat er meer in de boom hangt dan alleen de lampjes.”

Lampjes gaan aan

Op donderdagavond 23 december worden officieel de lampjes in de boom ontstoken. Daarmee is de boom helemaal klaar voor kerst. Edwin van Os houdt dan namens de Vrienden van Carmen een praatje. De boom blijft dan nog een aantal dagen staan, maar voor de jaarwisseling is hij weer van het plein af.

Donaties voor het goede doel

De kerstballen zijn dan helemaal gratis, maar zoals gezegd worden er wel donaties geaccepteerd. Dat hoeft niet perse voor een bal te zijn, dat kan ook zomaar. En dat geld gaat uiteindelijk naar het goede doel. De Vrienden van Carmen steunen elk jaar twee goede doelen. Het vaste doel is de stichting Stop Hersentumoren. Het andere doel was de afgelopen tijd de familiekamer in het Daniel Den Hoedt. Die kamer is inmiddels gerealiseerd en dus is het tijd voor een nieuw doel. Deze wordt in het begin van het nieuwe jaar bekend gemaakt.

Cookieinstellingen