Eilandbezoek schrijfster Tica Morgan geannuleerd

Foto: Glaude Publishing

Onlangs kondigden we heel blij aan dat de Flakkeese schrijfster Tica Morgan twee boekhandels op het eiland zou bezoeken. Dit bezoek gaat echter niet door.

Door Sam Fish

Ze zou langs komen bij de Bruna in Ouddorp en bij Boekhandel Middelharnis op D’n Diek. Echter is er sinds de aankondiging van het bezoek het een en ander veranderd als het gaat om het coronavirus. De besmettingen blijven oplopen en de overheid heeft de teugels weer wat strakker aangetrokken. Daarbij is sinds deze week ook de anderhalve meter afstand weer verplicht. Een ontmoeting met een schrijver in een boekhandel is dan niet heel praktisch.

De schrijfster komt van het eiland, maar woont hier tegenwoordig niet meer. Ze zou een bezoekje brengen aan Middelharnis en Ouddorp op zaterdag 27 november. Ze komt nog wel, waarschijnlijk in het voorjaar. De plannen zijn nog niet rond, maar de hoop is om haar te mogen verwelkomen tijdens de boekenweek van 2022. Zodra er meer bekend is over haar bezoek, dan wordt dat bekend gemaakt.

Mooie Moorden

De serie die Tica heeft geschreven heeft de titel ‘Mooie Moorden’ en elk boek is vernoemd naar een andere locatie. In de boeken is de hoofdrol weggelegd voor Zoë Janssen. Zij is een innemende en sterke persoonlijkheid die woont en werkt op het eiland. Ze is rechercheur en profiler in opleiding. Ze lost in elk deel een zaak op.

Ondertussen wordt ze op de huid gezeten door de ontsnapte tbs’er Sven van der Linden. Hij speelt een mysterieus kat-en-muisspel met haar. Beetje bij beetje wordt Zoë steeds meer gedwongen de ultieme confrontatie met Sven aan te gaan.

Tica Morgan

De echte naam van Tica Morgan is Tica Peeman. De schrijfster groeide op op Goeree-Overflakkee en woont tegenwoordig in Noordwijs. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie en later werd ze ondernemer. Haar liefde voor het politievak is echter nooit verdwenen. Eind 2018 besloot ze haar droom om fictie te gaan schrijven te verwezenlijken. Dit deed ze naast haar fulltimebaan als eigenaresse van een trainingsbureau. Ze is ook schrijfster van businessboeken én alleenstaande moeder van twee zonen.

Eerder schreef Tica al vier managementboeken over lef, leiderschap en teams.