Leer meer over Parijs in de bibliotheek in Ouddorp!

Foto: Sam Fish

De Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert diverse Biebcollege’s. Dit zijn lezingen over diverse onderwerpen en actuele thema’s.

Onderdeel van die Biebcollege’s zijn ook films die regelmatig worden vertoond. En zo kun je voor het einde van de maand nog iets speciaals in de agenda zetten! In Ouddorp gaat het op 30 november namelijk over het Parijs van de jaren ’20.

Parijs in de jaren ‘20

Op dinsdag 30 november neemt de bibliotheek van Ouddorp je mee naar het Parijs van de jaren ’20. Tijdens deze vernieuwende en inspirerende periode was Parijs het centrum van het artistieke universum. Esther Kranendonk is docent kunstgeschiedenis en weet alles over deze tijd. Ze vertelt je dan ook alles over de diverse kunststromingen die er toen waren. Denk aan het fauvisme en het kubisme. Maar ook Art Nouveau, Art Déco en verschillende modetrends komen aan bod.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Ouddorp van 14.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 7 euro per persoon voor bibliotheek leden. Ben je geen lid van de bieb? Dan betaal je € 7,50 om binnen te komen. Vooraf aanmelden is verplicht en in de bibliotheek zelf of via de website.

Film Corpus Cristi

Op woensdag 1 december kun je in Strandtheater Houten Kaap kijk naar de film Corpus Cristi. Het is een aangrijpend drama dat is genomineerd voor een Oscar. Het is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen.

Een 20-jarige jeugddelinquent droomt van een carrière als priester. Met zijn strafblad maakt Daniel echter geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd. De film is op 1 december om 20.00 uur te zien in De Houten Kaap in Ouddorp. De entree bedraagt 5 euro voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Kaartjes zijn te bestellen aan de balie bij de bibliotheek of via de website.