Dit is de Bestseller Top 60 van week 46 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 46 in 2021.

Het boek ‘VerpleegThuis’ van Teun Toebes is de hoogste nieuwe binnenkomer deze week. Een week na uitgave heeft dit boek meteen de eerste plaats gehaald in de Bestseller 60. Daarmee stoot het de biografie over Erica Meiland van de troon. Die is zelfs nog iets verder gezakt, namelijk naar de vierde plek.

‘Gewoon André’ over André van Duin is helemaal uit de top 10 verdwenen. Dat boek is nu op plek 21 te vinden. Vorige week stond die nog op drie. En daarmee is de top 3 deze week volledig veranderd. Charlie Mackesy is terug te vinden op de tweede plek en Annejet van der Zijl sluit de top 3 af.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Teun Toebes – VerpleegThuis
  2. (5) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  3. (4) Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen
  4. (1) Jan Dijkgraaf – Erica
  5. (14) Hanneke de Zoete – De zoete zusjes vieren Sinterklaas
  6. (2) Hanneke de Zoete – De zoete zusjes vieren Kerst
  7. (6) Hendrik Groen – Rust en Vreugd
  8. (13) Olav Mol & Erik Houben – Zo werkt de Formule 1. De 2022 editie
  9. (7) Maike Meijer – Wen er maar aan
  10. (re) Rutger Vink & Thomas van Grinsven – De magische halsband

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.