Piets weerbericht: Vandaag droog en zonnig

Foto: Afbeelding van Simon via Pixabay

We beginnen het weerbericht van vandaag met goed nieuws. Het is een droge dag en de zon laat zich regelmatig zien. De meeste bewolking is te vinden in het noorden van het land.

Door Piet Paulusma

De temperatuur ligt vandaag rond de 11 à 12 graden. De wind komt uit het zuiden en is meest matig tot vrij krachtig. In het Waddengebied kan het oplopen tot windvlagen in kracht 6. Vanavond en vannacht is er veel bewolking in het noorden van het land. In het zuiden is het een vrij heldere lucht. De temperatuur verschilt dan van 1 tot 10 graden. De laagste temperatuur wordt dan gemeten in Limburg, de hoogste op de Wadden.

In het oosten en zuiden van het land kan er tot -3 graden grondvorst gemeten worden. In het zuiden van Limburg is nog kans op mist.

De rest van de week 

Woensdag wordt een bewolkte dag en het blijft dan ook niet overal droog. In het noorden kan er een buitje vallen, in het zuiden en oosten is de meeste kans op een zonnetje. De temperatuur ligt dan tussen de 10 en de 13 graden. Er waait een zwakke tot matige wind vanuit het zuiden tot zuidwesten.

Op donderdag is er veel bewolking met in het noorden wat regen. Op vrijdag wisselen de zon en wolken elkaar af. De meeste bewolking is dan in het noorden te vinden, daar is ook wat kans op regen.