Schrijfster Tica Morgan komt naar Goeree-Overflakkee

Foto: Glaude Publishing

Tica Morgen is een schrijfster die geboren en getogen is op Goeree-Overflakkee. Haar zesdelige serie speelt zich dan ook af op het eiland.

Door Sam Fish

Vorig jaar kwam de serie uit in e-book vorm. Maar het was zo immens populair dat besloten werd de boeken ook uit te geven in paperbackformaat. En sinds mei van dit jaar komt er elke maand een boek uit. De laatste staat gepland voor november. Als Tica dus naar het eiland komt, kun je meteen alle boeken laten signeren!

Middelharnis en Ouddorp

De schrijfster komt op zaterdag 27 november naar twee boekhandels op het eiland. Om 11.30 uur is ze te vinden bij Dekker & Van Esbroek in Middelharnis. Daar wordt ze geïnterviewd en is er tijd voor een signeersessie. Misschien kun je zelfs een vraag stellen over de boeken die ze heeft geschreven.

Precies hetzelfde gebeurt later op de dag ook bij de Bruna in Ouddorp. Daar is ze om 15.30 uur te gast.

Mooie Moorden

De serie die Tica heeft geschreven heeft de titel ‘Mooie Moorden’ en elk boek is vernoemd naar een andere locatie. In de boeken is de hoofdrol weggelegd voor Zoë Janssen. Zij is een innemende en sterke persoonlijkheid die woont en werkt op het eiland. Ze is rechercheur en profiler in opleiding. Ze lost in elk deel een zaak op.

Ondertussen wordt ze op de huid gezeten door de ontsnapte tbs’er Sven van der Linden. Hij speelt een mysterieus kat-en-muisspel met haar. Beetje bij beetje wordt Zoë steeds meer gedwongen de ultieme confrontatie met Sven aan te gaan.

Tica Morgan

De echte naam van Tica Morgan is Tica Peeman. De schrijfster groeide op op Goeree-Overflakkee en woont tegenwoordig in Noordwijs. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie en later werd ze ondernemer. Haar liefde voor het politievak is echter nooit verdwenen. Eind 2018 besloot ze haar droom om fictie te gaan schrijven te verwezenlijken. Dit deed ze naast haar fulltimebaan als eigenaresse van een trainingsbureau. Ze is ook schrijfster van businessboeken én alleenstaande moeder van twee zonen.

Eerder schreef Tica al vier managementboeken over lef, leiderschap en teams.

Over de uitgeverij

De Mooie Moorden-boeken van Tica zijn uitgegeven bij Gloude Publishing. Dit is een nieuwe zelfstandige uitgeverij. Ze richten zich op kwalitatief hoogstaande Nederlandse fictie en non-fictie. De uitgeverij wordt gerund door Wanda Gloude die besloot voor zichzelf te beginnen. Eerst werkte ze namelijk bij Prometheus/Bert Bakker en Ambo|Anthos.

Wanda stond aan de wieg van en begeleidde de carrières van vele bekende schrijvers. Denk aan Esther Verhoef en Simone van der Vlugt. Ook werkte ze namen met auteurs als Nicci French, Saskia Noort en Marion Pauw.

Bij Gloude Publishing krijgt elk boek een uniek team van professionals toegewezen. Zij zijn specifiek bijeengebracht voor dat ene boek en de auteur.