Dit is de Bestseller Top 60 van week 44 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 44 in 2021.

Er is deze week een groot aantal nieuwkomers te vinden in de Bestseller 60. Alleen in de top 10 staan deze week al zes nieuwe binnenkomers. En daarbij is alleen de top 3 al helemaal nieuw.

‘Ons geld is stuk’ van Bert en Peter Slagter voert de boekenlijst deze week aan. Zij worden op de voet gevolgd door een biografie over Erica Meiland. En de top 3 wordt afgemaakt door het kookboek ‘Eten met Nick’ van YouTuber Nick Toet.

Er is ook een boek terug van weggeweest in de top 10. ‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer is deze week maar liefst 25 plaatsen gestegen. Die staat nu op de vierde plek in de lijst. Het boek is dit jaar één van de genomineerde voor de NS Publieksprijs.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Bert & Peter Slagter – Ons geld is stuk
  2. (-) Jan Dijkgraaf – Erica
  3. (-) Nick Toet – Eten met Nick
  4. (29) Maike Meijer – Wen er maar aan
  5. (3) Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen
  6. (-) Midas Dekkers – Wat loopt daar?
  7. (5) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  8. (1) Ruud ten Wolde – Ziek gelukkig
  9. (-) Sofie & Jorrit van Daalen Buissant des Amorie – Lekker & Simpel Vegetarische recepten
  10. (-) Rutger van den Broek – De bakatlas

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.