Piets weerbericht: het wordt een natte week

Foto: Afbeelding van Mabel Amber via Pixabay

De dag begon vandaag in de kustgebieden en in het Waddengebied met wat (kleine) buien. Er was ook kans op onweer en windstoten. Maar daar blijft het niet bij.

Door Piet Paulusma 

Aan het begin van de middag is het tijdelijk minder buiig. Maar later vanmiddag neemt de kans op regen in deze gebieden weer toe. De rest van Nederland heeft vanmorgen misschien een klein buitje gehad, maar was overwegend droog. De zon is daar geregeld te zien. Wel staat er een matige tot krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Die wind kan zorgen voor windstoten in kracht 6 tot 7. Aan de kust en op de Wadden is er een harde wind met stoten tot in kracht 8. In het Waddengebied zelfs kracht 9!

Kans op buien

Vanavond en de vannacht is er in de westelijke kustgebieden en in het Waddengebied weer kans op buien. Er valt dan flink met regen, er is kans op onweer en zelfs hagel. Ook zijn er nog steeds flinke windstoten. In de rest van Nederland blijft het droog. De wind neemt af tot zwak of matig.

Dinsdag wordt een bewolkte dag met regen, lichte regen, maar vooral ook droge perioden. De temperaturen liggen dan rond de 11 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en waait zwak of matig. Woensdag vallen er een paar buien of buitjes, maar het blijft overwegend droog. De zon laat zich deze dag goed zien en zorgt voor een temperatuur van zo’n 10 à 11 graden. ’s Nachts is er kans op mist en in het binnenland kan er vorst aan de grond voorkomen. Langs de kust en bij de Wadden gaat het weer regenen.

Donderdag is er veel bewolking, valt er een bui of een buitje en wordt het zo’n 10 of 11 graden. Vrijdag is er wederom veel bewolking, wel kan de zon zich regionaal laten zien. Er valt mogelijk een bui of een buitje. Temperaturen liggen dan rond 10 of 11 graden.