Wees een lichtpuntje voor iemand in donkere dagen

Foto: Afbeelding van Susanne Jutzeler, suju-foto via Pixabay

De feestdagen staan voor de deur. Maar niet voor iedereen is dit de feestelijke tijd die het hoort te zijn.

Er zijn een hoop mensen die juist deze maand extra ervaren hoe donker en uitzichtloos hun situatie op dat moment is. Veel mensen hebben moeite om te genieten tijdens de feestdagen. Maar daar kunnen we samen wat aan doen. Laat deze gezinnen merken en voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Er is niets mooiers dan je eigen rijkdom te delen met anderen. Een glimlach op een gezicht toveren, een warm gevoel creëren. Laat hen voelen dat er mensen zijn die aan hen denken, zodat ze weer moed hebben om door te gaan.

Secret Santa

Om dit alles te kunnen realiseren heeft de Stichting Hart van Goeree-Overflakkee de stoute schoenen aangetrokken. Ze willen voor het derde jaar Secret Santa organiseren op het eiland. Om dat te laten slagen zijn ze op zoek naar mensen, verenigingen, gezinnen, klassen, sportclubs of noem het maar op. Iemand die Secret Santa wil worden en een verwenpakket samen wil stellen voor een mede-eilandbewoners. Natuurlijk helemaal in het geheim! Maar ze zijn ook op zoek naar mensen die zo’n mooi pakket écht heel goed kunnen gebruiken.

En hoe meer mensen hieraan meedoen, hoe meer gezinnen of alleenstaanden een mooie en warme kerst tegemoet gaan.

Doe mee

Wil jij deze feestdagen voor kerstman spelen en iemand heel blij maken? Geef je dan op via de website van Hart van Goeree-Overflakkee. Geef aan of je een pakket wilt samenstellen voor een alleenwonende, echtpaar, klein gezin (max. 2 kinderen) of groot gezin (meer dan 2 kinderen). Als alles rond is krijg je meer informatie over de ontvanger.

Opgeven kan tot en met 30 november. Daarna worden de gevers en krijgers aan elkaar gekoppeld en krijg je te horen voor wat voor persoon of gezin je een pakket kunt gaat maken.

Ontvanger aanmelden

Het kan ook zo zijn dat jij iemand kent die wel zo’n lichtpuntje kan gebruiken in december. Dit kan iemand zijn die het financieel zwaar heeft. Of iemand die op emotioneel gebied een zwaar jaar heeft gehad en wel een opkikker kan gebruiken.

Ons eiland is groot in veel dingen. Dus laten we ook groot zijn in het omkijken naar onze naasten en het zorgen voor een ander. Samen kunnen we er mooie feestdagen van maken. Doe je mee?