Piet Paulusma kijkt vooruit naar de komende dagen

Foto: PR / Aangeleverd

Het is vandaag een fraaie herfstdag met aardig wat zon. De temperaturen liggen tussen 15 en 18 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig tot vrij krachtig.

Door Piet Paulusma

Vanavond kunnen we nog genieten van een mooie zonsondergang. Vannacht blijft het vrij helder en de temperaturen komen tussen de 8 en 11 graden te liggen. De wind blijft matig waaien uit het zuiden tot zuidoosten. In de kustgebieden waait het vrij krachtig.

Vrijdag en zaterdag

De vrijdag begint met zonnig weer en een fraaie zonsopkomst. Toch gaat de bewolking in de ochtend en vooral in de middag vanuit het zuidwesten toenemen. Later in de middag valt in Zeeland een eerste bui. De temperaturen liggen dan tussen 16 en 18 graden. In het oosten en zuidoosten kan het zelfs 19 graden worden. Een bijna zomertemperatuur! De wind is matig tot vrij krachtig en komt uit het zuiden tot zuidoosten, in vlagen zelfs met kracht 6. In de nacht gaan we in het hele land over op enkele buien.

Er is zaterdag veel bewolking, maar op de meeste plaatsen laat de zon zich nog wel zien. De temperaturen liggen dan tussen 15 en 17 graden. Dat is voor deze tijd van het jaar nog altijd een hoge temperatuur. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en is matig tot vrij krachtig. In de nacht vallen er buien.

Zondag, maandag en dinsdag

Zondag wordt een meest bewolkte dag met ronduit buiig weer. Er kan veel regen vallen en de temperaturen liggen tussen de 16 en 18 graden. Maandag wordt het ook buiig weer met temperaturen rond 13 graden. De zon is er echter wel geregeld bij. Er staat een krachtige tot af en toe harde wind. Dinsdag wordt ook een dag met buien. Toch laat ook dan de zon zich af en toe zien. Het wordt zo’n 12 graden wat past bij begin november.