De Ronde Tafel helpt bij Stichting Jarige Job!

Foto: PR Ronde Tafel 118

Het is alweer even geleden, maar vorig jaar wilden de mannen van de Ronde Tafel 118 iets doen voor de Stichting Jarige Job. Nu is het eindelijk zo ver.

De actie begon met een heerlijk Flakkees pakket dat besteld kon worden. De opbrengst daarvan werd apart gezet voor de stichting Jarige Job. Maar de mannen wilden meer doen dan alleen geld afleveren. En precies dat zorgde voor een vertraging in de aflevering van het geld. Want door corona konden de mannen niet zomaar binnenwippen bij de stichting in Rotterdam. Tot nu.

Op bezoek bij Jarige Job

De mannen van de Ronde Tafel 118 werden rond 18.30 uur ontvangen bij Stichting Jarige Job. Zij zijn te vinden in de historische Van Nelle fabriek in Rotterdam. Onder het genot van verse pizza’s kregen de mannen uitleg over wat er allemaal gedaan wordt daar.

Stichting Jarige Job zorgt er namelijk voor dat ieder kind een verjaardag kan vieren. Er zijn namelijk te veel kinderen die in een gezin leven waar geen geld is voor een feestje. Stichting Jarige Job werkt daarom samen met de voedselbanken. Ze geven een pakket met daarin een taartmix, versieringen, een traktatie voor op school en cadeautjes. Zo kunnen echt alle kinderen hun verjaardag vieren.

Een passende outfit

Na het eten moest er eerst een passende outfit uitgezocht worden. Want een verjaardagsbox inpakken doe je natuurlijk niet in je dagelijkse kloffie. Als je van het inpakken al een feestje maakt, dan kan het echte werk ook niet meer fout gaan.

Aan de lopende band werden de boxen nauwkeurig gevuld. Het team van Goeree-Overflakkee heeft deze avond maar liefst 72 boxen gevuld. Dat is precies het aantal boxen dat gevuld kon worden met het geldbedrag dat ze bij elkaar hadden gesprokkeld. Met de Flakkeese pakketten hebben de mannen vorig jaar december namelijk 2500 euro opgehaald.

300 kinderen blij gemaakt

Maar daar bleef het niet bij. Na die 72 dozen is het team gewoon doorgegaan. Er waren nog veel meer dozen die gevuld konden worden met een groot en klein cadeau. Maar ook taart, slagroom, pannenkoeken, stroop , traktaties, versieringen en een leesboek worden in de dozen gestopt. Aan het eind van de avond heeft de Ronde Tafel 118 maar liefst 300 verjaardagsboxen gevuld. “Een super score,” vertelt Stefan Verduijn van de Ronde Tafel. “Het is een hele fijne gedachte dat we met zo’n klein gebaar zoveel kinderen blij mogen maken.”

Nieuwe actie

De actie van vorig jaar heeft de mannen op het goede spoor gezet. “Het voelt zo goed om iets voor iemand te kunnen doen,” gaat Stefan verder. “Daarom willen we dit jaar weer een nieuwe actie opzetten. Dat doen we dit jaar voor een nieuw fantastisch doel, namelijk het Surfproject. Zij geven op diverse plekken langs de Nederlandse kust, surfles aan kinderen met Down, autisme of ADHD. Iedereen is zichzelf en geniet van elkaar en de golven. Dat heeft een positieve invloed op de levenskwaliteit van de kinderen. En daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

De mannen verkopen wederom daarom een leuk en vooral lekker Flakkees pakket. Daarin zitten onder andere kruukplaetjes van Bakker Bienefelt. Maar ook Brandstof Koffie. “Het geld dat we ophalen gaat dus naar het Surfproject bij Surfkaravaan Ouddorp.”

Wil jij zo’n mooi pakket om het goede doel te steunen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of houd hun website in de gaten.

Ronde Tafel 118 Jarige Job