Dit is de Bestseller Top 60 van week 43 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 43 in 2021.

Een bijzondere verschuiving in de top 10 van de Bestseller 60. Er zijn namelijk maar liefst 5 nieuwe binnenkomers aangesloten. Dat houdt in dat de helft van de lijst gloedje nieuw is deze week. Zo is de eerste plaats deze week voor de pas overleden Ruud ten Wolde. Hij schreef een boek over zijn ziekte, maar overleed een paar dagen voor de publicatie.

En ook de tweede plaats is nieuw. Deze is ingenomen door niemand minder dan Karin Bloemen. Met haar nieuwe boek leert ze je hoe je haar kleding en accessoires zelf kunt maken! De top 3 wordt afgesloten met Annejet van der Zijl. Haar boek ‘Fortuna’s kinderen’ stond vorige week op de eerste plek.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Ruud ten Wolde – Ziek gelukkig
  2. (-) Karin Bloemen – Haken à la Bloemen
  3. (1) Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen
  4. (-) M.J. Arlidge – Twee kleine visjes
  5. (6) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  6. (-) Dave Eggers – Het alles
  7. (8) Lucinda Riley – De liefdesbrief
  8. (4) Suzanne Vermeer – Nachtvorst
  9. (-) Hanneke de Zoete – De zoete zusjes vieren Sinterklaas
  10. (14) Lale Gül – Ik ga leven

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.