Piets weerbericht: Het blijft nog niet droog vandaag

Foto: Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay

We beginnen met niet helemaal goed nieuws. Vandaag blijft het namelijk nog niet helemaal droog. Er is veel bewolking met her en der een buitje.

Door Piet Paulusma

Overdag tikken we de 14 of 15 graden aan op de thermometer. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Die kan oplopen tot windkracht 4 tot 5, in vlagen zelfs 6. Vanavond en de komende nacht is er veel bewolking en maar blijft het overwegend droog. Er is dan een minimumtemperatuur van tussen 11 en 13 graden.

De komende dagen 

Woensdag is er veel bewolking, maar vooral in de middag komt de zon er af en toe doorheen. Overdag is het een aangename temperatuur rond 16 of 17 graden. In het zuiden plaatselijk zelfs 18 graden! Er waait een matige tot krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Wel kunnen er windstoten voorkomen in kracht 6 of 7.

Donderdag bijna volop zon en 16 tot 18 graden. Er staat dan een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. Vrijdag verloopt vrij zonnig met temperaturen rond 16 tot 18 graden. Het weekend is er weer een toenemende buienkans.