Dit is de Bestseller Top 60 van week 42 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 42 in 2021.

Het boek ‘Fortuna’s kinderen’ van schrijfster Annejet van der Zijl is naar de eerste plek geklommen van de Bestseller top 60. Mark Janssen stond vorige week op de plek met het boek ‘dromer’, maar is gezakt naar de vijfde plek.

De boekenlijst kent deze week tien nieuwkomers, waarvan er twee in de top tien staan. Corina Bomann staat met het tweede deel van haar ‘De kleuren van schoonheid’-reeks op de tweede plaats. Ook Nachtvorst van Suzanne Vermeer dringt als nieuwkomer de top tien binnen, op de vierde plaats.

Jonathan Franzen is deze week hard gestegen met Kruispunt, zijn boek ging van de 27ste naar de zevende plek. Driftkakker van Youp van ’t Hek stijgt maar liefst 27 plaatsen en keert daardoor weer terug in de top tien.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (3) Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen
  2. (-) Corina Bomann – De kleuren van schoonheid 2: Sophia’s wens
  3. (6) Pieter Koolwijk – Gozert
  4. (-) Suzanne Vermeer – Nachtvorst
  5. (1) Mark Janssen – Dromer
  6. (4) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  7. (27) Jonathan Franzen – Kruispunt
  8. (2) Lucinda Riley – De liefdesbrief
  9. (5) Marc-Uwe Kling & Astrid Henn – De NEEhoorn
  10. (37) Youp van ’t Hek – Driftkakker

 Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.