Ontdek de natuur tijdens de Grevelingenweek!

Foto: IVN Natuureducatie

Voel de wind in je haren en het najaarszonnetje op je gezicht. Vul je longen met de zilte lucht. Duik de natuur in tijdens de Grevelingenweek voor leuke activiteiten.

De Grevelingenweek vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 27 oktober. De organisatie is ook deze negende editie in handen van Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie. Iedereen kan meedoen met unieke activiteiten rondom de Grevelingen. Wist je dat dat het grootste zoutwatermeer van Europa is?

Beleef de Grevelingen

Ervaar de Grevelingen vanaf het water met een zeilboot of een sup-board. Proef lokale zilte delicatessen of kies uit één van de andere activiteiten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Van krabben vangen tot zelf vliegers maken.

Tijdens de Grevelingenweek zijn er diverse activiteiten om de natuur te beleven. Door de coronamaatregelen zijn er wel iets minder plekken beschikbaar per excursie. Vooraf aanmelden is dan ook verplicht. Check het volledige programma op de website van de Grevelingenweek. Daar kun je je ook meteen opgeven. www.grevelingenweek.nl

Roze Route

Bewonder wilde flamingo’s tijdens de Roze Route. Deze flamingo’s overwinteren bij Battenoord en zijn een echte bezienswaardigheid. Met een speciale routekaart kun je de route zelfstandig lopen. Onderweg leer je interessante weetjes over de exotische vrienden op hoge poten.

De routekaart kun je van woensdag 20 tot en met 27 oktober ophalen bij de receptie van Camping de Grevelingen. Kleine tip, neem een verrekijker en/of camera mee tijdens de wandeling.

Informatieavond Getij Grevelingen

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen rondom het project Getij Grevelingen? Kom dan op dinsdag 26 oktober naar de informatieavond in het Informatiecentrum Grevelingen. De deuren openen om 19.00 uur en ongeveer een half uur later start het programma. Er worden diverse presentaties gehouden over het project en het Geopark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen