Ben jij een echte allesweter als het gaat om films?

Foto: PR Filmquiz Goeree-Overflakkee

Door corona kon de filmquiz vorig jaar niet doorgaan. Maar met de laatste nieuwe versoepelingen mag het weer. En wel op zaterdag 13 november!

Door Sam Fish

De zesde editie van de filmquiz vindt plaats in het Diekhuus in Middelharnis. Je kunt meespelen met een team van maximaal 4 personen. Maar wees er wel snel bij, er is namelijk maar plek voor 10 teams!

Coronaregels

Dat het weer kan is natuurlijk super fijn, maar het is niet helemaal zonder haken of ogen. De organisatBen jij een echte allesweter als het gaat om films?ie heeft zich namelijk nog wel te houden aan de coronaregels die op dat moment gelden. Zoals het er nu dus uitziet, is elke deelnemer verplicht een coronabewijs te laten zien bij de entree. Dat is een herstel-, test- of vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-App. Vergeet niet ook je ID-kaart bij de hand te houden. Eenmaal binnen is een mondkapje niet nodig en je hoeft ook geen afstand meer te houden.

De quiz duurt tot middernacht, dan moet alles namelijk dicht volgens de huidige richtlijnen. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om eerder te starten. De deuren openen deze avond om 18.30 uur en de quiz begint ongeveer een half uur later.

Test je kennis

Er zijn ook dit jaar weer acht themarondes met kennis- en doevragen. Hiermee verzamel je punten die per hele tientallen worden omgezet voor de finale. Maar, heb je te weinig punten? Dan valt jouw team af. Uiteindelijk spelen de twee overgebleven teams de finalevraag. De winnaar gaat er vandoor met een prijzenpakket dat gesponsord is door Tivolitheater in Hellevoetsluis.

Elke ronde heeft een eigen thema. Hieronder het overzicht:

  • Ja, ik wil
  • Tocht door de tijd
  • Oorlogsverhalen
  • Fantasie (naar wens van de winnaars van 2019)
  • Virussen
  • Kunst & Kitsch
  • In de rechtbank
  • Vampiers

Doe mee

Is deze filmquiz echt iets voor jou? Stel dan snel een team samen en geef je op. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Doe dit op tijd, dan weet je zeker dat jij en je team mee kunnen doen. Meedoen kan voor 15 euro per team, dit moet je bij de entree betalen.