Gemeente Goeree-Overflakkee lanceert nieuwe website

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente heeft haar website een nieuwe look gegeven. Fris, gebruiksvriendelijk en toegankelijk, dat waren de belangrijkste uitgangspunten bij het nieuwe ontwerp.

De nieuwe website staat sinds afgelopen week al online. Dus misschien heb je de vernieuwde site al gezien. De burgemeester is trots op de nieuwe website. “Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook helemaal ingericht op datgene wat de gebruikers zoeken,” vertelt ze. “We willen onze gemeentelijke informatie en producten zo laagdrempelig en klantvriendelijk mogelijk aanbieden. Gewoon thuis, achter de computer in contact met de gemeente. Het is een mooiste stap in onze digitale informatievoorziening en dienstverlening!”

Ook de website van het Streekarchief wordt vernieuwd. Deze website komt binnenkort online. Bij de inrichting van beide sites is gelet op de vindbaarheid van de informatie. De verbeterde zoekfunctie is daarbij erg belangrijk. De meest gezochte informatie is te vinden onder duidelijke themaknoppen.

Toegankelijk

De website van de gemeente was om technische en praktische redenen aan vernieuwing toe. Het beheersysteem was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast was de website door de toename van informatie steeds minder toegankelijk voor bezoekers. En die toegankelijkheid wordt steeds belangrijker. Zeker voor websites van de overheid. Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken.

Digitale producten

Een ontwikkeling die voortgezet moest worden, is het aanbieden van een groot aantal digitale producten. Voor een uittreksel hoef je niet meer naar het gemeentehuis. Je kunt dat gewoon digitaal aanvragen via de website. En dat is nog goedkoper ook.

Ook voor het aangeven van een geboorte, een adreswijziging of een geneeskundige verklaring voor een rijbewijs kun je op de website terecht. Daar zijn diverse formulieren te vinden die je hiervoor nodig hebt.

Ontwikkeling staat niet stil

De ontwikkeling van de website staat ook na de lancering niet stil. Zo wordt de komende tijd de lesbaarheid van de teksten verbeterd. Ook is er aandacht voor de toegankelijkheid van de website voor visueel beperkte bezoekers.

De website van de gemeente is nog altijd te vinden via hetzelfde adres: www.goeree-overflakkee.nl.