Piets weerbericht: het wordt een echte herfstdag

Foto: Afbeelding van Kurt Bouda via Pixabay

We beginnen met een waarschuwing voor het verkeer en de watersport. In kustgebieden en in het IJsselmeergebied kunnen windstoten  voorkomen in kracht 7 of 8. In het Waddengebied zelfs in kracht 9.

Door Piet Paulusma

Vanmorgen is er eerst nog regelmatig een zon te zien. In het noorden en oosten vallen er nog een paar buien of buitjes. Later in het westen al regen en lichte regen. Vanmiddag valt er bijna overal regen of lichte regen. Het zuiden blijft meest of helemaal droog. In Zuid Limburg blijvend de zon erbij.

Vandaag wordt het zo’n 15 of 16 graden. Er waait ook een matige tot krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In het Waddengebied waait het hard. Vanavond en vannacht is er kans op regen en lichte regen. Het zuiden en oosten blijven dan droog.

Vrijdag en het weekend

Vrijdag begint droog. Later in de ochtend is er in het westen kans op regen. In het zuidoosten blijft de zon nog even hangen. In de middag valt er overal regen of lichte regen en wordt het 16 tot 17 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot krachtig met windstoten in kracht 7. In het Waddengebied staat er een harde wind met windstoten in kracht 8 of 9! In de avond is er kans op buien. ’s Nachts wordt het droger.

Zaterdagochtend schijnt op veel plaatsen de zon nog wel even. Toch gaat het op sommige plekken ook regenen. In de middag is het bewolkt en trekken er een paar buitjes over het land. Overdag wordt het zo’n 16 of 17 graden. Er waait een matige tot krachtige wind uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht wordt het buiig en valt er veel regen. Voor zondag staan er buien op het programma. Regionaal schijnt er wel een zonnetje. Overdag wordt het dan 16 of 17 graden en staat er een krachtige tot harde wind uit het zuiden tot zuidwesten.