Piets weerbericht: er komt regen aan!

Foto: Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay

We hebben het vanmorgen droog gehouden, maar op sommige plaatsen een zonnetje. Maar er komt bewolking en regen aan vanuit het zuidwesten.

Door Piet Paulusma 

De regen bereikt vanmiddag het oosten en noorden. Die regen zal vallen in het hele land, maar vanuit het zuidwesten wordt het ook alweer droog. Overdag liggen de temperaturen rond de 20 of 21 graden. De wind is matig tot krachtig en komt vanuit het zuiden tot zuidwesten. Er kunnen windstoten voorbij komen met windkracht 7.

Vanavond valt er in het oosten en noordoosten nog even wat regen. Verder is het droog en klaart het op.

Later deze week

Dinsdag blijft het droog en is er weer kans op zon. In de kustgebieden en in het Waddengebied is er echter wel kans op een bui of een paar buitjes. Overdag wordt het dan zo’n 18 of 19 graden. De wind komt uit het zuiden en is zwak of matig.

Woensdag komt de herfst met buiig weer en 15 of 16 graden. Er waait dan een krachtige tot harde west- tot zuidwestenwind. Aan de kust en op de Wadden zijn er windstoten in kracht 8 of 9! In de nacht is het dan mogelijk stormachtig. Donderdag buiig weer met 15 of 16 graden en een krachtige tot harde zuidwestenwind. Ook vrijdag staat er veel regen op de planning.