CuraMare voert versoepelingen door op locaties

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

CuraMare versoepelt de coronamaatregelen voor alle locaties. Daaronder geldt ook het ziekenhuis, CuraMare Thuiszorg en CuraMare Behandeling.

De versoepelingen worden ingevoerd naar aanleiding van de laatste persconferentie van 14 september. Zo wordt de bezoekregeling in het ziekenhuis verruimd. Ook vervalt de mondneusmaskerplicht in alle openbare ruimtes.

Mondneusmaskerplicht vervalt grotendeels

Op de woonzorglocaties én in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis vervalt de mondkapjesplicht. Hierbij gaat het om de openbare ruimten. Het blijft wel verplicht een mondkapje te dragen in de pendelbus van P4 naar het ziekenhuis. Dit omdat de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer nog steeds geldt. Daarnaast is het voor bezoekers verplicht om op de meerpersoonskamers van de verpleegafdelingen een mondkapje te dragen.

“Er zijn nu twee bezoekers per keer welkom. Dat zorgt ervoor dat er op de meerpersoonskamers meer mensen tegelijk aanwezig zijn,” licht Mariska Shekary toe. Zij is medisch lid van de raad van bestuur. “Patiënten in het ziekenhuis zijn kwetsbaar. Om de gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen blijft het verplicht om daar een mondkapje te dragen.”

 Bezoekregeling verruimd

In het ziekenhuis zijn tussen 18.00 en 20.00 uur maximaal twee bezoekers per patiënt welkom. Zij mogen nu ook tegelijk de patiënt bezoeken. Voor de woonzorglocaties zijn er geen veranderingen. Bezoekers blijven hier gewoon welkom en er is geen maximum aantal bezoekers.

Wel blijft de regel dat bezoek alleen op de kamer of het appartement ontvangen mag worden. In de gezamenlijke ruimtes van de woongroepen is bezoek niet toegestaan.

Geef elkaar de ruimte

Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven. Ook nu de anderhalve meterregel is komen te vervallen. Dit helpt aantoonbaar om besmettingen te voorkomen. CuraMare vraagt iedereen om alert te blijven en te helpen om kwetsbare personen te beschermen.

 Begeleiding poliklinische afspraken

CuraMare roept op om zoveel mogelijk alleen naar afspraken in het ziekenhuis te komen. Wanneer dit niet mogelijk is, is het toegestaan om maximaal één begeleider mee te nemen. Patiënten worden gevraagd om pas vlak voor het consult aanwezig te zijn. Op deze manier wordt de drukte in het ziekenhuis beperkt.

De stoelen in de wachtruimte worden zodanig neergezet dat er makkelijk afstand gehouden kan worden.