Goedemorgen, het is vandaag donderdag 23 september

Foto: Twenty20photos

Tijdens de coronacrisis zijn er al veel persconferenties geweest. En één ding is daarbij een geweldige aanvulling: de gebarentolken.

Door Sam Fish

Bij elke persconferentie over het virus is een gebarentolk aanwezig. Erg belangrijk natuurlijk als je nieuws hebt dat iedereen aangaat. Maar lang niet elk programma heeft dat. Sterker nog, als je het nieuws wilt volgen met gebarentaal moet je een speciale zender hebben die een basisbox van de tv niet bevat.

Om hier allemaal bij stil te staan is op het 23 september de dag van de gebarentaal. Want wist je dat er op de hele wereld zo’n 72 miljoen dove mensen zijn? Daarnaast bestaan er ook nog eens 300 gebarentalen. Want zoals elk land een eigen taal heeft, geldt dat ook voor de dovengemeenschap. De Nederlandse gebarentaal is dus niet hetzelfde als de Amerikaanse of de Engelse. Al zal er vast wel wat overlap inzitten.

Kan jij wat gebarentaal? En is er een gebaar wat je wel leuk vindt of juist heel belangrijk? En dan hebben we het natuurlijk over hamsteren. En wil je wat meer weten over gebarentaal? Check dan de video onderaan dit bericht!

Weerbericht

De bewolking neemt vanuit het noordwesten snel toe. Vooral in het noordoosten kan daarbij een buitje vallen. Dit komt door een koufront dat eraan komt. In de rest van het land blijft het nagenoeg droog. Zeker in het zuiden is er ook aardig wat ruimte voor de zon. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en die kan flink waaien met windkracht 4 tot 5 in het hele land. Aan zee kan deze zelfs krachtig zijn met windkracht 6 tot 7. Het wordt hier op Goeree-Overflakkee zo’n 19 graden.

Bron: Weer.nl

Corona-update

Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 14 tot 21 september.

 • De afgelopen week hebben 13.347 mensen een positieve testuitslag gekregen
 • Er zijn 287 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
 • Helaas zijn er de afgelopen week 45 mensen overleden aan het virus
 • Op Goeree-Overflakkee zijn er deze week 21 besmettingen bijgekomen

Volgens het coronadashboard zijn er op Goeree-Overflakkee in de afgelopen 24 uur 4 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 1694.

Bron: RIVM 

Genoeg te doen

We hebben een jaar achter de rug waarin niet veel mogelijk was. Geen uitstapjes, evenementen of activiteiten. Maar die tijd is zo goed als voorbij en alles begint weer terug te komen. Zo ook de activiteiten op Goeree-Overflakkee. Onze agenda wordt langzaamaan steeds voller, maar er kan nog meer bij! Heb jij een activiteit of evenement dat je in onze agenda terug wilt zien? Stuur dan alle informatie naar [email protected].

Check hier de volledige agenda! 

Thema van de dag

Niet veel thema’s vandaag, maar het is ook nog de dag van de biseksualiteit. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Op deze dag in…

 • 1846 ontdekten de Franse astronoom Urbain le Verrier en de Britse astronoom John Couch Adams de planeet Neptunus.
 • 1913 vloog Roland Garros als eerste over de Middellandse Zee van Europa naar Noord-Afrika.
 • 1941 vonden in Auschwitz de eerste gasexperimenten plaats.

Uitgelicht

De kans bestaat dat Middelharnis dalijk een miljonair rijker is. Maar liefst vijf inwoners zijn op zondag 3 oktober aanwezig in studio van Miljoenenjacht en mogen meestrijden om geweldige geldprijzen. Wie het kofferspel mag spelen maakt kans op maximaal 5 miljoen euro!
En de Kinderboekenweek komt ook steeds dichterbij. Dit jaar staat deze week volledig in het teken van het thema ‘wat je worden wil’. De week duurt van 6 tot en met 17 oktober en is elk jaar opnieuw razendpopulair!

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Dennis Krohne – Voetballer – 33
 • Marijke Mettes – Paralympisch sportster – 36
 • Robert Doornbos – Autocoureur – 40
 • Cascada – Duits zangeres – 40
 • Harry Lubse – Voetballer – 70
 • Bruce Springsteen – Amerikaans zanger – 72
 • Julio Iglesias – Spaans zanger – 78
 • Dick Buitelaar – Voetbaltrainer – 83
 • Piet de Visser – Voetbaltrainer – 87

Dossier: De dag van