Bibliotheek besteedt extra aandacht aan dementie

Foto: Sam Fish

In de bibliotheek van Middelharnis wordt de komende tijd extra aandacht besteed aan dementie. Dit gebeurt op twee verschillende manieren.

Zo kun je in de bibliotheek een expositie bekijken waarin het leven met dementie in beeld wordt gebracht. Daarnaast is ook de film ‘Kapsalon Romy’ te zien op dezelfde locatie.

Expositie

Verdwalen op de fiets of genieten van bezoek van kleinkinderen. Juist dit soort dagelijkse activiteiten krijgen een andere betekenis als je hoofd niet meer werkt zoals je gewend was. In deze expositie brengt een fotograaf van de Fotoclub Culemborg dit op een mooie, integere manier in beeld. Dat doen ze met een serie portretten. De fotoportretten bestaan uit een reeks van twaalf panelen. Een dertiende paneel geeft tekst en uitleg over de foto’s en het ontstaan ervan.

Deze expositie is gratis te bekijken van 29 september tot 2 oktober in Bibliotheek Middelharnis.

Film Kapsalon Romy

In samenwerking met Alzheimer Nederland wordt er op vrijdag 1 oktober ook een film vertoond. Je kunt op deze dag kijken naar de hartverwarmende film Kapsalon Romy van Tamara Bos. Het is een film met Beppie Melissen, Noortje Herlaar en Vita Heijmen.

De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos. Maar dit verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt. De film is om 19.00 uur te zien in Bibliotheek Middelharnis. Toegang van een kaartje voor de film is €5,- per persoon. Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website van de bibliotheek.