Het Havenconcert Goedereede heeft voor ieder wat wils

Foto: PR Havenconcert Goedereede

Het publiek van het Havenconcert Goedereede heeft een mooie avond beleefd op zaterdag 11 september.

Op een speciaal ponton in de haven brachten diverse artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore. En er zat echt voor iedereen wel wat bij.

Ongedwongen sfeer

Het Havenconcert staat al meer dan tien jaar bekend om de ongedwongen sfeer. Dat ook dit jaar de stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar moesten staan, deed daar niets aan af. Het bleek geen belemmering voor het publiek om het concert te bezoeken. Het enthousiasme was er ook zeker niet minder om. Velen waren blij weer aanwezig te kunnen zijn bij een muziekevenement op Goeree-Overflakkee. Ze genoten met volle teugen van de artiesten op het drijvende ponton in de Goereese Haven.

Havenconcert Junior

Op vrijdagmiddag, 10 september, was het ponton ook al in gebruik. Ruim 600 kinderen van diverse basisscholen op het eiland woonden de interactieve voorstelling ‘Be Bach’ bij. Ton Meijer nam de kinderen mee in de wereld van Johann Sebastian Bach. Dit deed hij niet alleen. Hij werd vergezeld door sopraan Marijje van Stralen, violiste Marieke de Bruijn, cellist Fred Edelen en Christina Edelen op klavecimbel.

Het enthousiasme van de kinderen, hun leerkrachten en de begeleiders was overweldigend. Dit evenement werd opgevolgd door de Havenconcert Muziekdag op zaterdag. Daarbij konden kinderen bij diverse muziekverenigingen op het eiland een proefles volgen. Ook werd er veel informatie uitgedeeld over het bespelen van instrumenten.

Volgende editie

De Stichting Havenconcert Goedereede kijkt terug op een mooi Havenconcert Weekend. Dat werd mede mogelijk gemaakt door subsidies, giften en sponsoren. Er wordt dan ook al erg uitgekeken naar de volgende editie. Die gaat al eerder in het seizoen plaatsvinden, namelijk in juli.

Dat kan echter niet plaatsvinden zonder financiële hulp. Wie ook vriend wil worden van het Havenconcert kan naar de website van het evenement. Daar is een knop om met iDeal een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.