Feestelijke start voor School op SEEF schoolbrengweek

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De School op SEEF schoolbrengweek is deze week aan de gang. De aftrap hiervan was in Stellendam een feestelijke bedoeling!

Ouders worden tijdens de schoolbrengweek opgeroepen om de auto te laten staan. Laat kinderen lopend, fietsend, steppend of skatend naar school komen. Dit is goed voor de kinderen, hun gezondheid, concentratievermogen en verkeerskennis. Maar de straten rondom de school worden ook veiliger als er een stuk minder auto’s af en aan rijden.

ANWB Streetwise

De aftrap van de schoolbrengweek was op maandag 13 september. CBS het Kompas en OBS Stellegors in Stellendam hebben er een heus feestje van gemaakt. De ANWB verzorgde deze dag het praktische verkeerseducatieprogramma Streetwise op de scholen. ANWB Streetwise leert alle kinderen beter om te gaan met het huidige verkeer.

Streetwise zorgt voor speciaal ontwikkelde lesmaterialen. Denk aan elektrische rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours. Daarmee wordt de werkelijkheid zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast zet ANWB Streetwise stevig in op afleiding in het verkeer door smartphones. Leerlingen worden bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Ook was er aandacht voor hoe kinderen veilig kunnen fietsen. Voor elke groep was er een eigen verkeersprogramma.

Nul verkeersslachtoffers

De schoolbrengweek en Streetwise zijn onderdeel van de campagne ‘Maak een punt van nul’. Dat is een gezamenlijk streven naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers. Hierbij werken Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland het de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee nauw samen.