Dit is de Bestseller Top 60 van week 34 in 2021

Foto: Sam Fish

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 34 in 2021.

‘Je bent zoals je denkt’ van Michael Pilarczyk heeft na één week zijn koppositie in deze lijst alweer op moeten geven. Het boek zakt vier plaatsen en staat nu op de vijfde plek. Een week eerder gebeurde precies het tegenovergestelde. Toen kwam ging het boek juist van de vijfde naar de eerste plek.

De toppositie is ingenomen door Charlie Mackesy’s boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. De top drie bestaat verder uit ‘De Nachtdienst’ van Esther Verhoef en ‘Ik ga leven’ van Lale Gül.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (4) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  2. (2) Esther Verhoef – De Nachtdienst
  3. (5) Lale Gül – Ik ga leven
  4. (3) Stephen King – Billy Summers
  5. (1) Michael Pilarczyk – Je bent zoals je denkt
  6. (6) Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman – Derksen
  7. (7) Suzanne Vermeer – Dwaalspoor
  8. (10) Raynor Winn – Het zoutpad
  9. (8) Lucinda Riley – De zeven zussen
  10. (11) Karin Slaughter – Valse getuigen

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.