Piets weerbericht: het blijft zomers kwakkelweer

Foto: PR / Aangeleverd

We hebben deze zomer een aantal mooie dagen gehad, maar écht zomer is het nog niet geweest voor ons gevoel. Gisteren hadden we weer een prachtige dag, maar echt doorzetten doet het niet.

Door Piet Paulusma 

Het wordt vandaag bewolkt met af en toe een zonnetje aan de lucht. In het noorden en het oosten van het land is de meeste bewolking te vinden. Het blijft wel droog en overdag wordt het tussen de 19 en 23 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind vanuit het noorden tot noordwesten. Die kan bij vlagen windkracht 6 hebben. ’s Nachts koelt het af tot zo’n 12 tot 16 graden en het blijft droog.

Richting het weekend 

Op donderdag is er veel bewolking. In het noorden vallen er wederom een aantal buien. En op vrijdag is dat hetzelfde verhaal. In het oorden, oosten en zuidoosten komt er wat regen voorbij. Maar de zon laat zich gelukkig ook zien. Overdag wordt het dan zo’n 18 tot 20 graden. Zaterdag wordt het droog en staat er een mooi zonnetje. Het kwik tikt dan mogelijk de 20 graden aan. En zondag is het ook droog met veel zon en zo’n 20 à 21 graden.