Ga met de Kunstbus naar het Cobra Museum

Foto: Afbeelding van Katchi via Pixabay

Ben jij een liefhebber van Frida Kahlo? Of vind je kunst over het algemeen erg interessant? Stap dan in augustus op de Kunstbus!

De bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert deze zomer diverse activiteiten rondom kunst. Ook rondom de bijzondere kunstenares Frida Kahlo. Eén van die activiteiten is een ritje met de Kunstbus naar het Cobra Museum in Amstelveen. Deze vertrekt op donderdag 23 september.

Frida Kahlo

Frida Kahlo (1917 – 1954) is een Mexicaanse kunstenares en is uitgegroeid tot een icoon. Ze had altijd een opvallend uiterlijk met exotische bloemen, opgestoken haar, een unibrow en een licht snorretje. Dat, en haar bewogen leven, is mede wat veel mensen aanspreekt.

Niet alleen Frida Kahlo kun je zien in het museum, maar ook Diego Rivera. Deze twee vormden samen een intrigerend kunstenaarsechtpaar met een fascinerend oeuvre. En dat maakten ze in een revolutionaire periode in de Mexicaanse geschiedenis.

Stap in bij de Kunstbus!

Op donderdag 23 brengt de Kunstbus je naar het Cobra museum. Ontdek daar de wereld van deze beroemde Mexicaanse modernisten. Om mee te gaan met de kunstbus zijn er een aantal verschillende opstapplaatsen.

  • 10 uur: terrein Contiki – Pampus 1 in Stellendam
  • 30 uur: Sportcomplex Warren – Martin Luther Kinglaan in Hellevoetsluis
  • 50 uur: Jumbo – Thoelaverweg in Brielle
  • 15 uur: Parkeerplaats Arcaplex in Spijkenisse

Bezoek het museum

De Kunstbus komt naar verwachting rond 11.30 uur aan bij het museum. Om 12.00 uur start daar dan ook de rondleiding in verschillende groepen. Rond 15.30 uur gaat de bus weer terug naar Stellendam via de eerder genoemde opstapplekken.

Wacht niet te lang met het reserveren van een plekje in de Kunstbus. Aanmelden kan bij de balie van de bieb in de buurt of via de website van de bibliotheek. Je kunt mee voor € 57,50 per persoon, dit is inclusief busreis en entree bij het museum. Heb je een museumjaarkaart? Dan kost jouw uitje € 42,50 per persoon.