Dit is de Bestseller Top 60 van week 30 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 30 in 2021.

Het boek van Esther Verhoef blijft erg populair onder de lezers. Het steeg deze week zelfs naar de eerste plek van de Top 60. Vorige week stond dat boek nog op de derde plaats. ‘Ik ga leven’ van Lale Gül staat deze week op nummer 2 in de lijst. Het vakantieboek van Bas Smit en Nicolette van Dam maakt de top 3 af.

En een nieuwe binnenkomen in de top 10. Het boek ‘Leef meer, denk minder’ van Pia Callessen is binnengekomen op de zesde plaats. En verder is er nog één ander boek nieuw binnengekomen in de top 60, die is de te vinden op plaats 44. Dat is het boek ‘Alleen een beetje verliefd misschien’ van Lonneke van Engelen.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

 1. (3) Esther Verhoef – De Nachtdienst
 2. (4) Lale Gül – Ik ga leven
 3. (1) Bas Smit & Nicolette van Dam – Nederland heeft alles
 4. (7) Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman – Derksen
 5. (2) Suzanne Vermeer – Dwaalspoor
 6. (-) Pia Callessen – Leef meer, denk minder
 7. (5) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
 8. (8) Karin Slaughter – Valse getuige
 9. (16) Mark Tuitert – DRIVE. Train je stoïcijnse mindset
 10. (-) Michael Pilarczyk – Je bent zoals je denkt
 11. (9) Lucinda Riley – De Zeven Zussen: De zevende zus

 Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.