De tiende wandelpuzzeltocht brengt je naar Dirksland!

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het is alweer tijd voor de tiende wandelpuzzeltocht van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Dit boekje brengt je naar Dirksland.

Deze Dirkslandse editie heeft maar liefst 46 pagina’s aan feitjes, vragen en leuke weetjes over het dorp. Red je het om binnen de tijd te blijven? Zo niet, dan heb je in ieder geval veel plezier bij het maken. De tocht is namelijk niet alleen informatief wandelen. Het is fun met een knipoog.

Stropen

Ga deze editie stiekem stropen op de Oude Wei en help de Flakkeeënaar die zich in het dialect bij het museum meldt. Vier een Dirkslandse Koningsdag op de Oranjelaan en speel ‘wat zag de trampasagier’ op de Tramweg. Wie woont waar op de Onwardsedijk? En voor de meest nieuwsgierigen: Hoeveel verdient een Dirkslander ongeveer?

En dit is pas een tipje van de sluier!

Dirksland bijzonder

Dirksland is het oudste dorp van Flakkee, maar dat is nog niet alles. Het heeft het hoogste gebouw, het langste havenkanaal, de grootste muntenschat, een intacte kerkgracht, een eigen ziekenhuis en het bleef droog tijdens de onderwaterzetting in 1944 en de Watersnoodramp in 1953. Dirksland heeft zo zijn eigen plek in de eilandgeschiedenis. Wees daarom van harte welkom in Klein Parijs of het Stropdassendurp.

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is voor zowel de inwoners van Dirksland als de rest van het eiland. Maar natuurlijk is het ook leuk voor de mensen van de overkant! De puzzeltocht is een wandeling vol dorps- en eilandwetenswaardigheden en een beetje algemene kennis. En natuurlijk met her en der een flinke knipoog om de coronamaatregelen wat te verzachten. Kortom: informatief, fun en bewegen!

De wandelpuzzeltocht bestaat uit twee etappes die op verschillende dagen te lopen zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze achter elkaar te voltooien. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar te koop?

De puzzeltocht krijg je in een mooi vormgegeven puzzelboekje van maar liefst 46 pagina’s. Deze is verkrijgbaar via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. In de webshop zijn overigens ook de andere wandelpuzzeltochten te vinden en nog meer mooie merchandise van het eiland.

Door jouw aankoop help je het Streekmuseum de verhalen door te blijven vertellen.