Organisatie Havenconcert Weekend in volle gang

Foto: Stichting Havenconcert Goedereede

Over twee maanden zal het Havenconcert Weekend van 2021 van start gaan. De organisatie daarvan is namelijk in volle gang!

Op vrijdag 10 september staat allereerst het Havenconcert Junior op het programma. Basisschoolleerlingen van de groepen 5 en 6 van het eiland zijn uitgenodigd. Zij mogen met hun hele klas het concert bijwonen. De leerlingen gaan genieten van de interactieve voorstelling ‘Be Bach’. Ton Meijer vertelt het speelt het leven van de grote Johann Sebastian Bach. Vier musici vertolken daarbij Bach’s prachtige muziek.

Voor vrijdagavond 10 september staat er ook nog een nieuw project in de steigers. Daarover wordt later meer bekend gemaakt.

Havenconcert Muziekdag

Op zaterdag 11 september is het aan de verschillende muziekverenigingen. Tijdens de Havenconcert Muziekdag worden er door de muziekverenigingen op het eiland diverse activiteiten georganiseerd. Deze vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. Deze activiteiten sluiten aan op het Havenconcert Junior. Voor de verenigingen op het eiland zou het dan ook mooi zijn als dit nieuwe aanwas oplevert.

Bij deze activiteiten moet je denken aan demonstraties van diverse instrumenten. Maar ook inloopconcerten en groepslessen staan op het programma.

Havenconcert

Zoals vanouds vindt op zaterdagavond 11 september het Havenconcert plaats. Dit start rond de klok van 19.30 uur in de haven van Goedereede. Het belooft een bijzondere avond te worden. Zo zijn daar natuurlijk Koninklijke Fanfare Apollo uit Goedereede en de Sir Oliversband uit Den Bommel. Maar de organisatie heeft nog twee andere bijzondere acts geregeld. En die zijn zeker de moeite waard om te komen bekijken.

Meer informatie

De toegang voor het Havenconcert is gratis, maar dat kan alleen met hulp van de bezoekers. Het Havenconcert Weekend wordt georganiseerd door de stichting Havenconcert Goedereede. Zij draaien volledig op donaties, giften en subsidies. Wie het Havenconcert een warm hart toedraagt kan daarover meer informatie vinden op de website.

Uiteraard geldt voor dit evenement en alle andere onderdelen dat er rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen.