Een zomer vol leuke activiteiten in de bibliotheek

Foto: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn sinds mei weer open. En dus is het tijd om uit te kijken naar een leuke zomer.

“Nu de cijfers de goede kant op gaan en er steeds meer mogelijk is, staat niets een mooie zomer in de weg. Behalve misschien het weer dan,” grapt Mirjam Vancrayelynghe. Zij is teamleider Educatie en Sociaal Domein binnen de bieb.

Snel schakelen

De bibliotheek moest vanwege de pandemie snel schakelen. “Vestigingen moesten dicht en activiteiten werden geannuleerd,” vertelt Mirjam. “Met de Bezorg- en Afhaalbieb konden we onze leden gelukkig voorzien van boeken. Ook online waren we zichtbaar met natuurlijk de E-books. Maar ook spreekuren, cafés, workshops, lessen en online voorlezen.”

Toch voelde dit voor de medewerkers niet helemaal als een voldoening. “De bibliotheek is bij uitstek dé plek voor persoonlijke ontmoeting. Elkaar zien, meedoen aan een activiteit of een lezing, een krantje lezen. Zelfs een kop koffie drinken. We zijn ontzettend blij dat het allemaal weer kan!”

Zomer in de bieb

Daarom start de bibliotheek vanaf dinsdag 29 juni met Zomer in de Bieb. De hele zomer is er in de verschillende vestigingen van alles te beleven. Voor jong en oud, binnen en ook buiten. Ontdek je eigen regio met een themawandeling. Of eindig je dag goed met yoga op locatie en geniet van zomerse films.

Zodra de schoolvakantie begint zijn er ook activiteiten voor de jeugd. Deze worden georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse. Denk aan een workshop TikTok of een Escape Room. Deze zomervakantie hoef je niet stil te zitten en vervelen is al helemaal niet nodig!

Voor iedereen

“We hebben een enorm aanbod klaarstaan,” vertelt Mirjam. “Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Vooral ook omdat ze allemaal even leuk zijn. Ikzelf heb enorm veel zin in de workshop Streetdrum op het plein van Cultuurhuis de Nieuwe Veste. Dat belooft echt een gaaf drumspektakel te worden. Maar daarnaast is er ook genoeg te doen voor de jeugd. Komt om, er is echt voor iedereen wat wils.”

Ben je benieuwd naar het volledige aanbod van Zomer in de Bieb? Op de website van de bibliotheek is alle actuele informatie te vinden. Je kunt je daar ook nu al aanmelden voor een aantal workshops en activiteiten. Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er beperkte plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met aanmelden, want vol is vol.