De zomertrein van de gemeente rijdt weer rond

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Al een aantal jaar rijdt er elke zomer een treintje door Middelharnis en Ouddorp. En goed nieuws, die is er ook deze zomer weer!

Door Sam Fish

In Middelharnis rijdt de trein inmiddels alweer ruim een week. Op 9 juni is deze daar van start gegaan met het vervoeren van passagiers. Hiervoor zijn diverse haltes waarbij je tussendoor in en uit kunt stappen.

Zo kun je met het treintje naar het strand van Middelharnis. Maar ook naar het Streekmuseum, Diekhuus, het centrum, Tieleman Keukencentrum en nog diverse andere plekken. Alle opstapplekken zijn te vinden via deze link. En hier kun je ook meteen zien waar het treintje zich bevindt. Dan kun je dus een beetje inschatten hoe lang je nog moet wachten. Deze trein rijdt niet op zondag.

Ouddorp

En ook in Ouddorp kun je de toerist uithangen door in te stappen in de zomertrein. Deze gaat vanaf 2 juli weer rijden. Deze rijdt op zondag ook nog een alternatieve route naar de Brouwersdam. Verder rijdt deze trein elke dag langs de verschillende campings en het strand. Maar hij rijdt ook naar het VVV Inspiratiepunt, het centrum, de Mekkerstee en de Flipjes. Ook deze trein heeft een GPS-tracker die je kunt volgen.

Gratis ritje

Met de zomertrein kun je toerist zijn in je eigen omgeving. Het is leuk om een ritje te maken met de kinderen of gewoon met vrienden. Een ritje in de zomertrein is namelijk hartstikke gratis. Waar wacht je nog op?!