Saskia Maaskant op shortlist van de Thea Beckmanprijs!

Foto: Sam Fish

Schrijfster Saskia Maaskant heeft met haar boek ‘Meerminnen verdrinken niet’ de shortlist voor de Archeon Thea Beckmanprijs behaald!

Door Sam Fish 

“Je ziet ze niet, maar ze zitten achter mijn ogen. Oceanen voor meerminnentranen van geluk,” schrijft ze op haar Facebookpagina na het goede nieuws. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door Museumpark Archeon. En het is een prijs die wordt gegeven aan het beste historische jeugdboek. De jury kijkt naar historische jeugdromans die niet alleen goed geschreven zijn. Maar ook die de lezers op een geloofwaardige manier meenemen naar het verleden.

Door het lezen over de geschiedenis leren kinderen immers ook iets over de huidige maatschappij. De winnaar van de prijs ontvangt duizend euro van het Museumpark Archeon. Afwisselend worden boeken voor jongere en oudere lezers bekroond.

De shortlist 

Saskia is natuurlijk niet de enige die met haar boek de shortlist heeft gehaald. Hieronder een overzicht van alle boeken die kans maken op de prijs. Deze vijf boeken krijgen overigens ook een korte animatiefilm, gemaakt door studenten van de Willem de Kooning Academie.

  • Syl van Duyn – Op zoek naar jou
  • Martine Letterie – Wij blijven bij elkaar
  • Saskia Maaskant – Meerminnen verdrinken niet
  • Jean-Claude van Rijckeghem – IJzerkop
  • Rob Ruggenberg – Offerkind

De Archeon Thea Beckmanprijs is een juryprijs en er kan dus niet gestemd worden. De uitslag wordt op zaterdag 18 september bekend gemaakt in het Archeon. De kans is groot dat het dan weer gewoon op locatie kan en misschien zelfs met publiek! De winnaar gaat er vandoor met een geldprijs van 1000 euro.