5 Juni is het de dag van de minibieb, doe je mee?

Foto: Devi van Hellesem

Minibiebjes kom je overal tegen. Zowel in de supermarkt als gewoon bij iemand voor de deur. Misschien heb je zelf wel een minibieb!

Door Devi van Hellesem

Omdat de minibiebjes zo ontzettend populair zijn is er een echte dag van de minibieb uitgeroepen. Deze vindt plaats op zaterdag 5 juni. Het is dé dag waarop je jouw minibieb-bezoekers kunt leren kennen.

Doe mee

Meedoen aan de dag van de minibieb is super simpel, kind kan de was doen. Het is de bedoeling dat je minstens één activiteit van ongeveer een uur organiseert. En dat kan echt van alles zijn, bijvoorbeeld:

  • Organiseer één of meerdere voorleesmomenten bij je minibieb.
  • Ga actief boeken ruilen met je bezoekers.
  • Regel een blind-date voor je boeken. Pak hiervoor je boeken in, je kunt eventueel een genre op de verpakking schrijven. Mensen weten dan dus niet welk boek ze gaan lezen.
  • Organiseer een boek-gerelateerde speurtocht tussen verschillende minibiebjes in de buurt.
  • Nodig een schrijver of dichter uit die in de buurt woont om voor te lezen of om wat te komen vertellen.

Het is de bedoeling dat de activiteiten plaatsvinden tussen 10.00 en 16.00 uur op 5 juni. Je mag de dag volledig zelf invullen en het hoeft ook echt niet de hele dag te duren. Houd wel rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Dus geen grote groepen bij elkaar en houd altijd afstand onderling. Aanmelden kan via de website van de organisatie, daar vind je ook nog meer informatie over de dag.