Apollo brengt verjaardags-serenade aan 90-jarig lid

Foto: Gemengde Zangvereniging Apollo

Geertje Kievit is trouw lid van de Gemengde Zangvereniging Apollo in Nieuwe-Tonge. Op maandag 3 mei vierde zij haar 90ste verjaardag.

Zo’n bijzondere dag kunnen de andere leden van de vereniging natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Zeker niet als het om zo’n trouw lid gaat. En dus kreeg Geertje niet alleen bakken vol verjaardagskaarten. Ze kreeg ook een serenade in de tuin van een aantal leden van haar zangclub.

Gemis

De vereniging kan al ruim een jaar niet samen zingen en dat is een gemis voor iedereen. Samen met de dochter van Geertje werd daarom de verrassing voorbereid. Zo kon er gezongen worden én had Geertje wat verjaardagsvisite. “De leden van de Gemengde Zangvereniging Apollo zijn allemaal trouwe leden,” vertelt de voorzitter. “We komen graag bij elkaar om de meest prachtige liedjes te zingen.”

Door corona is ook het 100-jarig jubileum op de lange baan geschoven. Maar gelukkig zijn er mogelijkheden voor de leden om onderling contact te houden. “We bellen elkaar, sturen berichtjes en zien alles op Facebook. Zo missen we het zingen, maar niet per se elkaar.”