Geweldige Koningsdag op Concordiaveld Middelharnis

Foto: Sam Fish

Het was weer een jaar met weinig mogelijkheden voor Koningsdag. Maar voor de basisschoolkinderen in Middelharnis was het feest.

Door Sam Fish

Zo’n 100 kinderen uit de koninklijke buurt in Middelharnis konden hun lol op. Er was op het Concordiaveld namelijk een geweldige Koningsdag gepland. Van 10.00 tot 15.00 uur konden de kinderen zich helemaal uitleven op de vier springkussens en de rodeostier. Daarnaast was ook nog een buikschuifbaan, een hindernissenloop én workshops van Budokai Senshi.

Een geweldige dag

“Het was ons doel om de kinderen in de buurt een geweldige dag te bezorgen. En ik geloof dat dat wel is gelukt,” vertelt Sylvia Bolleman. Zij is één van de mensen die in korte tijd de middag mogelijk heeft gemaakt. “Het idee kwam drie weken geleden, dus het was even hard werken, maar het is het helemaal waard. Ik ben onze 30 vrijwilligers ook super dankbaar voor alle hulp en inzet!”

Naast de activiteiten kregen de kinderen ook allemaal een tegoedbon voor wat drinken en oranjesoesjes. Deze werden gesponsord door PLUS Slingerland uit Middelharnis. En er was een heuse suikerspinmachine gehuurd voor de dag.

Afgeschermd

De dag was echt alleen bedoeld voor de basisschoolkinderen uit de buurt. “Het is voor hen nog mogelijk om iets te organiseren. Zij hoeven onderling geen afstand te houden en dat maakt het wat makkelijker,” legt Sylvia uit. “We hebben vooraf polsbandjes uitgedeeld waarmee ze naar binnen mochten. Bij de springkussens staan ouders die een oogje in het zeil houden. Er zijn wat oudere kinderen die de hindernisbaan in de gaten houden. En we hebben een kijkpleintje voor de ouders en grootouders die langskomen. Zij mogen het veld niet op. Zo weten we zeker dat alles helemaal volgens de coronaregels verloopt. En iedereen houdt zich eraan. De ouders snappen dat ze er even niet bij kunnen zijn. Maar ook zij zijn al lang blij dat er weer wat leuks te doen is voor de kinderen.”