Zaterdag is de nationale dag van het naakt tuinieren!

Foto: Pixabay; RyanMcGuire

Niet raar opkijken als je zaterdag ineens je buren naakt rond ziet lopen in de tuin. Het is namelijk de nationale dag van het naakt tuinieren.

Door Sam Fish

Deze dag wordt elk jaar gehouden op de eerste zaterdag van mei. Dit jaar is dat dus 1 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika.

Goed zelfbeeld

Het is voor veel mensen therapeutisch om in de tuin te werken. Bezig zijn met de natuur, zorgen voor levendigheid in de tuin, het geeft een mooi gezicht en soms ook lekkere geuren. Wetenschappers vinden dat deze activiteiten ook heel goed naakt kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast zou het ook een gezonde praktijk zijn die kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Goed voor natuur, lichaam en geest dus. Al is het uittrekken van de kleren voor sommige mensen nog wel een dingetje. Het enige waarbij de drempel lager ligt om de kleren uit te trekken in het openbaar, is bij het naaktzwemmen. Niet raar natuurlijk, dan lig je in het water en ziet niemand verder iets.

Oppassen

Pas wel op wanneer je naakt gaat tuinieren. Het is ten eerste niet altijd en overal toegestaan. Op veel plekken is het zo dat het alleen toegestaan is als andere mensen je niet kunnen zien. Bellen de buren de politie? Dan zou je zomaar een boete kunnen krijgen. Maar ten tweede moet je ook oppassen voor een rozenstruik of brandnetel. Het is al vervelend om je handen pijn te doen, laat staan de rest van je lichaam.

Weersverwachting

Het is wel een tikkeltje koud om naakt de tuin in te gaan. De dag begint misschien wat mistig, maar dat trekt al snel weg. In het oosten van het land komen er in de loop van de dag wat wolkenvelden opzetten. Er ontstaan dan ook enkele stapelwolken, maar op de meeste plekken blijft het droog. Er staat nog steeds een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind. En het wordt slechts zo’n 12 graden op het eiland.